Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ágota Pásztóról

Ágota egy nagyon életteli hölgy. Két gyümölcsöskertjük van, egy Pásztón, egy Tápióságban. Szüleitől vette át ezek gondozását, de akkor már kisújjában volt a gyümölcstermesztés, mivel Ágota szülei révén bele született ebbe a világba. 

Az utóbbi pár évben már nem jár ki a piacra, első sorban rokonoknak, ismerősöknek adja el gyümölcseit. És most a Falufoodon keresztül másoknak is!

Terményei kíválóak, de nem bio-k, mivel az almának szüksége van a lemosó permetezésre. Ennek köszönhető, hogy Ágota almáiban soha nem futunk össze egy kukaccal, ami bizony egy bio alma esetében könnyen előfordulhat. 

Rendezés:
499 Ft
Szép piros, ropogós alma. Egy kifejezetten édes alma, ezért olyan népszerű. Bár a képen nem látszik, egy kicsit hosszúkás.
699 Ft
Ez a különleges Nashi körte kb kétszer akkora, mint a másik Nashi körte, kb öklömnyi méretű egzotikus finomság. Nem tudjuk, mitől nőtt ekkorára. Vagy szeretik Ágotát, vagy, ahogy Ágota, a termelő elmondta: egyszerűen két fajta Nashi van. Japánkörte néven is ismert. Íze édes, húsa kicsit kemény, pont annyira, hogy igazán jól essen beleharapni. 
499 Ft

A Starking egy pár hónapig elálló, enyhén édes és illatos alma, bordó színű. 

Ha el akarjuk rakni télire, akkor hűvös helyen, kb 5 fokon tárolandó.

499 Ft
Finom, sárgászöld almafajta. Jó harapni, jó a húsa, nem túl nagy de semmiképp sem kicsi.
1.699 Ft 1.599 Ft
10 db Gála alma, 7 db gold alma, 4 db starking alma és 1 db jonaprince alma. Egészségedre!
249 Ft

Mindenkinek ajánljuk, kivéve annak, akik a gyümölcsben is mindig az édeset keresik. Ez az alma inkább savanykás, de kipróbáltuk, és nekünk nagyon ízlik. Kemény húsú, jól elválik, a héja vékony. Cukorra érzékenyek között kifejezetten kedvelt.

Vegyszerrel minimálisan kezelt, csak a lemosó permetezést használja a termelő, hogy ne legyen kukacos.