Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

András a méhész

András nem ős-méhész, eredetileg villamosmérnök, és csak az utóbbi években vált vérbeli hobbi-méhésszé. Nem is a méhészetből él meg, ami nekünk jó: a méz minőségére tud koncentrálni, nem pedig a termelés hatékonyságára. Mindössze 20 méhcsaláddal dolgozik össze, csak családtagjai segítenek, egyben ők is eszik meg a megtermelt méz nagy részét. Ezen felül csak évi 300 kg mézet értékesít, részben és mostantól épp itt, a FaluFoodnál. 

Andrásnakfontos szempont a méhek és méhész egészségének megőrzése, a méhészeti technológiáját is ennek megfelelően alakította ki.  Egyrészt emiatt, másrészt a nagyüzemi mezőgazdálkodásban használt vegyszerek elkerülése érdekében választotta telephelyéül a Duna-Ipoly Nemzeti Park és Natura2000 területek határát  a Börzsöny lábánál. Szintén ezen okból nem vándorol méheivel, állóméhészete van.

Rendezés:
3.090 Ft 2.790 Ft
Termelő: András a méhész

Ez az akácméz a Börzsöny lábánál, egy természetvédelmi területen készült egy kis méhészeten. A boltban megszokottnál kissé világosabb színű, illatos és tiszta méz. 

Kipróbáltuk. Ami feltűnt, hogy nem csak világosabb, de könnyebb is a bolti akácméznél. Nekünk ez tetszett, ugyanis sokan szeretik az akácméz ízét, de sokaknak túl nehéz, ezért csak keveset tudnak enni belőle. Ennél az akácméznél ez nem probléma, a virágméz könnyedségét kapjuk az akácméz ízével.
A különbség oka alighanem az, hogy nem profi, ipari módon termelt mézről van szó, a méheknek lehetőségük van messzebb is elvándorolni, így más virágokból származó mézek is belekeverednek a nagy egészbe, épp úgy, ahogy az a természetben történne egy akácos mellett. Ez által egy akác dominálta vegyes méz jön létre, és mi ezt szeretjük.

2.644 Ft 2.390 Ft
Termelő: András a méhész

Ez a vegyes virágméz a Börzsöny lábánál, egy természetvédelmi területen készült egy kis méhészeten. Igazán sokszínű egyéniség:  akác, hárs, borbolya, facélia, szivarfa, napraforgó, gesztenye, selyemfű, fehérhere, vöröshere, gyermekláncfű, menta, vadszőlő, aranyvessző nektárjából készítik a méhek, megtalálható benne ezek mellett a juhar, fenyő, tölgy, erdei növények, pollenje is. PONT ÚGY, MINT A TERMÉSZETBEN.

A fajtamézekhez hasonlóan a vegyes mézek is ugyanolyan jó hatással vannak egészségünkre, sőt: a különféle növényekről származó nektárok révén a méz egészségre gyakorolt hatásainak területe is szélesebb. Erősíti a szervezet immunrendszerét.