Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Balatoni Ferencné (Reni)

Reniék a Monor melletti Vasadon termelnek zöldségeket és gyümölcsöket, bevonva szinte az egész családot. Az idős szülők és anyósék, Reni és a két tinédzser gyerek egymást váltva dolgoznak a földeken. Csak szabadföldes termelés folyik, üvegházuk nincs. Ez egy igen kemény munka - de nagy szerencsénkre, meghozza a gyümölcsét.

A család szinte egyáltalán nem használ vegyszereket, gyomirtókat a termelés során(kézzel gyomlálnak). Évente egyszer végeznek tisztító permetezést, és ennyi, ezért terményeik BIO-nak minősülnek.
Egyetlen kivétel a burgonya, amit a krumplibogár miatt muszáj gyakrabban permetezni, különben semmi krumpli nem maradna. 

Mit termelnek: rengeteg mindent. Első sorban: szőlő, must, othello szőlő, kukorica, tök, bazsalikom, krumpli.

Rendezés:
599 Ft

Cékla, eredeti formájában a termőföldről. Még tavalyi, de ez csak a külsején látszik.

949 Ft

Mindenkinek ajánljuk, kivéve annak, akik a gyümölcsben is mindig az édeset keresik. Ez az alma inkább savanykás, de kipróbáltuk, és nekünk nagyon ízlik. Kemény húsú, jól elválik, a héja vékony. Cukorra érzékenyek között kifejezetten kedvelt.

Vegyszerrel minimálisan kezelt, csak a lemosó permetezést használja a termelő, hogy ne legyen kukacos. 

Figyelem: ez természetesen még tavalyi alma, ezért a külseje nem tökéletes.

749 Ft

Ez a mediterrán saláta egyáltalán nem ismeretlen Magyarországon, de kevés helyen termesztik ittthon – általában ezért csak import áruként vásárólhatjuk. Az íze szerintünk ugyanolyan, mint a rendes salátáé, csak a külső, vékony és kesernyésebb rétegek nélkül. A legfőbb előnye, hogy szép, ezért előszeretettel használják vendégségben, szendvicsek díszítéseként!

1.999 Ft
Friss,vegyszermentes spenót egyenesen  a kertből. Főzéshez és salátákhoz is kiváló.