Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Falufood 2021 - mit fogyasszunk télen?

2021. 01. 20. 17:00:15
 
 
 
Újra itt vagyunk! A téli szünetben mi is szabadságon voltunk, utána pedig a termelőink voltak nehezen elérhetők, ezért szombaton kellett kiszállítanunk. Szombaton viszont nem volt pékáru :(
Ennek most vége, minden visszatért a régi kerékvágásba :) Falufood kiszállítás péntek délután - rendelés leadási határidő csütörtök 11 óra
 
 
Rendelés
 
 
Változás a házhozszállításban
 
 
 
Az emelkedő költségek miatt mostantól vidékre drágábban tudunk csak már szállítatni, mint eddig. 
Viszont ez nem vonatkozik a Budapest agglomerációjában lévőkre! Újra jó áron visszük ki saját futárjainkkal a megrendeléseket Törökbálintra, Dunakeszire és jópár más, Budapest melletti településre. Az ő csomagjaik is pénteken érkeznek.
 
 
 
A pontos részleteket a szállítási díjainkról és feltételeinkről, az agglomerációban lévő települések listájával együtt itt olvashatod.
 
 
A tél gyümölcse az alma (esetleg: körte)
 
 
Igen hálás jószág az ALMA, hiszen ellát minket a legfontosabb vitaminokkal és rostanyaggal a télen is! Aki szezonálisan szeretne étkezni, az télen egyen almát (aki meg nem, annak ott vannak a déli gyümölcsök). A Falufoodnál Ágotától és Máriától finom édes gála almát, savanykás idaredet, továbbá golden és starking almát rendelhetsz. Rövid ideig pedig kapható még KÖRTE is! 
 
 
Kiváncsi vagy, melyik alma milyen? Olvasd el rövid, de hasznos alma-határozónkat! Itt olvashatod.
 
 
 
De mit egyek még télen?
 
 
Aki szeretne a szezonnak megfelelően, és a közelben megtermelt élelmiszert fogyasztani, annak sem kell egész télen csak almát ennie :) Ilyenkor például jobban kívánjuk a savanyúságot. Ne álljunk ellen a hasunknak, jót tesz télen a savanyúság, különösen, ha a hőkezelés nem írt ki belőle mindent, ami hasznos... ezek a vecsési savanyúságok, mint a csalamádé, savanyú almapaprika, savanyú uborka, káposzta levél és savanyú káposzta, ezekben nem fog csalódni senki sem!
 
 
 
Húst és zsírt is jobban kívánjuk télen, és persze ez sem véletlen, hiszen a hidegben több energia kell, hogy a testünket melegen tartsuk! Ezért jellemzően télen több húst és zsírt fogyaszthatunk anélkül, hogy az elhízás veszélye fenyegetne, mint melegebb évszakokban. Persze azért egy kis mozgás sem árt ;)
 
A Falufood kínálatában közkedvelt János szívsonkája, dobozos zsírja és vastag zsírszalonnája,
és ugyanilyen népszerű Ferenc bácsi kolbásza és töpörtyűje.
 Mindkét termelő szakképzett, tapasztalt hentes, akik maguk tartják és vágják is az állatokat. 
A főzéshez használjunk jóféle, tiszta őrölt paprikát
 
 
 
Vacsorára pedig fogjunk egy jó minőségű kenyeret, és kenjük meg jó vastagon házi készítésű lekvárral, vagy hazai mézzel (esetleg: májkrémmel). Ehhez minden segítséget megadunk, ugyanis a Falufood oldalán az eddigieknél szélesebb választékban kaphatók különböző termelők lekvárjai és mézei is, és plusz egy májkrémünk is van.
 
 
egyébként pedig BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!