Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gábor János kistermelő

Gábor jános 2011-ben kezdett el kecskéket tartani Nógrád megyében. Ezt azóta is csinálja, de most már persze vannak tehenek is, és egy kicsi feldolgozó üzeme Budakalászon. Tipikus családi kisvállalkozás: a család vesz részt benne, meg pár barát, és mindössze 8 tehenük van. Fajtájuk (no nem a barátoknak, hanem a teheneknek) magyar tarka, ez a fajta kevesebb tejet ad, de vastagabb, zsírosabb tejet, ezért jobb sajt készíthető belőle.


A teljes értékű, normál nyerstejből Budakalászon készül adalékanyag és vegyszer hozzáadása nélkül a sajt, a sajtkrém, a túró, plusz a kefír és a tejföl is. Jánosék egyik különlegessége az egyedi sajtkrémek széles választéka, amit pár év kísérletezéssel értek el. Ezek közül jelenleg csak három fajta kapható a Falufood kínálatában, de ez bővülni fog. Amik viszont most is fent vannak, azokat mind kipróbáltuk, a kiváló minőséget garantáljuk!


Jánosék sikerének másik titka a jó minőségű alapanyagban rejlik. A nagyüzemi állattartással szemben az ő teheneik háztáji takarmányozást kapnak, konkrétan lucernát, szénát, darát és korpát esznek, a nagyüzemben viszont tejelő premix-szel vannak táplálva. A különbség meglátszik az állatok egészségén és a leadott tej minőségén is.

Rendezés:
550 Ft

Teljesen kezeletlen, friss házi tej, 4% feletti zsírtartalommal

690 Ft 599 Ft

Szuper ez a görög joghurt. Annak is ajánljuk kipróbálásra, aki egyébként nem eszik ilyesmit. Lehet, most megszereti.

499 Ft

A házi kefírt úgy lehet megkülönböztetni a bolti kefírtől, hogy nem teljesen homogén, vannak benne kicsit sűrűbb részek, de azért nem darabos. Kellemes, telt ízű, a bolti kefírnél egy fokkal hígabb, jól iható. 

899 Ft

A házi tejfölt úgy lehet megkülönböztetni a gyári tejföltől, hogy nem teljesen homogén, vannak benne kicsit sűrűbb részek, de azért nem darabos. Kellemes, telt ízű, a bolti tejfölnél egy fokkal hígabb,  kefírhez hasonló, hiszen nincsenek benne azok a mesterséges anyagok, amik a bolti tejfölt úgy egyben tartják. Ez a Falufood test team véleménye is :)

1.099 Ft
Igen, ez egy garantáltan adalékanyag-mentes, kisüzemi készítésű vaj. Kellemes, lágy íze van, és ez fontos, mivel sok vajnak nincs íze. Ráadásul hűtőből kivéve is valamennyire kenhető, de persze teljesen csak akkor kenhető a vaj, ha kicsit felenged. Remek minőség, aki készítette, ért hozzá!
1.095 Ft
Fél kg friss tehéntúró, hagyományos módszerekkel készült, tartósítószert nem tartalmaz! Hűtve tárolandó.
1.099 Ft 999 Ft

Ez a házi készítésű kőrözött pont olyan, mintha vennénk jó minőségű túrót, meg kiváló vajat, hozzá lilahagymát, és jól összekevernénk megfelelő arányban. Itt azonban ezt valaki megcsinálta helyettünk, köszönjük János :) 

Összetevők: savófehétje, tejszín, lilahagyma, baktériumkultúra, őrölt paprika, mustár, őrölt kömény, konyhasó.

2.790 Ft
Unod a trappistát? Valami különlegesebb sajtra vagy kiváncsi? Próbáld ki ezt a házi készítésű parenyicát. Adalék és vegyszermentes alapanyaggal és eljárással készült.
1.149 Ft 999 Ft

Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal! 

Ez a kedvencünk ennek a termelőnek az összes sajtkréme közül, nem fog csalódni benne senki.

Összetevők: lilahagyma, tehéntej (!) , tejszín, baktériumkultúra

1.149 Ft 999 Ft

Ez a házi készítésű olivás sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal.

Összetevők: tehéntej, tejszín, olivabogyó, aszalt paradicsom, só, és élő baktérium kultúra.

1.149 Ft 999 Ft

Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal! 

Összetevők: tehéntej, tejszín, lilahagyma, póréhagyma, konyhasó, citrombors, baktériumkultúra

1.149 Ft 999 Ft

Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal! 

Összetevők: tehéntej, tejszín, sáfrányos szeklice, kakukkfű, konyhasó, baktériumkultúra.