Gábor János kistermelő
Gábor jános 2011-ben kezdett el kecskéket tartani Nógrád megyében. Ezt azóta is csinálja, de most már persze vannak tehenek is, és egy kicsi feldolgozó üzeme Budakalászon. Tipikus családi kisvállalkozás: a család vesz részt benne, meg pár barát, és mindössze 8 tehenük van. Fajtájuk (no nem a barátoknak, hanem a teheneknek) magyar tarka, ez a fajta kevesebb tejet ad, de vastagabb, zsírosabb tejet, ezért jobb sajt készíthető belőle.
A teljes értékű, normál nyerstejből Budakalászon készül adalékanyag és vegyszer hozzáadása nélkül a sajt, a sajtkrém, a túró, plusz a kefír és a tejföl is. Jánosék egyik különlegessége az egyedi sajtkrémek széles választéka, amit pár év kísérletezéssel értek el. Ezek közül jelenleg csak három fajta kapható a Falufood kínálatában, de ez bővülni fog. Amik viszont most is fent vannak, azokat mind kipróbáltuk, a kiváló minőséget garantáljuk!
Jánosék sikerének másik titka a jó minőségű alapanyagban rejlik. A nagyüzemi állattartással szemben az ő teheneik háztáji takarmányozást kapnak, konkrétan lucernát, szénát, darát és korpát esznek, a nagyüzemben viszont tejelő premix-szel vannak táplálva. A különbség meglátszik az állatok egészségén és a leadott tej minőségén is.
Teljesen kezeletlen, friss házi tej, 4% feletti zsírtartalommal
Mennyiség: | 450g |
Szuper ez a görög joghurt. Annak is ajánljuk kipróbálásra, aki egyébként nem eszik ilyesmit. Lehet, most megszereti.
Mennyiség: | 450g |
A házi kefírt úgy lehet megkülönböztetni a bolti kefírtől, hogy nem teljesen homogén, vannak benne kicsit sűrűbb részek, de azért nem darabos. Kellemes, telt ízű, a bolti kefírnél egy fokkal hígabb, jól iható.
Mennyiség: | 450g |
A házi tejfölt úgy lehet megkülönböztetni a gyári tejföltől, hogy nem teljesen homogén, vannak benne kicsit sűrűbb részek, de azért nem darabos. Kellemes, telt ízű, a bolti tejfölnél egy fokkal hígabb, kefírhez hasonló, hiszen nincsenek benne azok a mesterséges anyagok, amik a bolti tejfölt úgy egyben tartják. Ez a Falufood test team véleménye is :)
Mennyiség: | 20 dkg |
Mennyiség: | fél kg |
Mennyiség: | 200g |
Ez a házi készítésű kőrözött pont olyan, mintha vennénk jó minőségű túrót, meg kiváló vajat, hozzá lilahagymát, és jól összekevernénk megfelelő arányban. Itt azonban ezt valaki megcsinálta helyettünk, köszönjük János :)
Összetevők: savófehétje, tejszín, lilahagyma, baktériumkultúra, őrölt paprika, mustár, őrölt kömény, konyhasó.
Mennyiség: | kb 35 dkg |
Mennyiség: | 200g |
Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal!
Ez a kedvencünk ennek a termelőnek az összes sajtkréme közül, nem fog csalódni benne senki.
Összetevők: lilahagyma, tehéntej (!) , tejszín, baktériumkultúra
Mennyiség: | 200g |
Ez a házi készítésű olivás sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal.
Összetevők: tehéntej, tejszín, olivabogyó, aszalt paradicsom, só, és élő baktérium kultúra.
Mennyiség: | 200g |
Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal!
Összetevők: tehéntej, tejszín, lilahagyma, póréhagyma, konyhasó, citrombors, baktériumkultúra
Mennyiség: | 200g |
Ez a házi készítésű sajtkrém a bizonyíték arra, hogy egy sajtkrém lehet élénk ízű és könnyen kenhető anélkül, hogy telepumpálnánk mesterséges anyagokkal!
Összetevők: tehéntej, tejszín, sáfrányos szeklice, kakukkfű, konyhasó, baktériumkultúra.