Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hírek - Blog - Cikkek

2020. 11. 23. 00:00:00
Téli betárazás!

A legkevésbé sem szeretnénk vészmadárkodni, sőt, mindig pozitívan állunk az élethez, de azért a mostani helyzetben a biztonság kedvéért érdemes lehet feltölteni az éléskamrát, azért is ,hogy minnél kevesebbszer kelljen közöséggbe menni , minden alapanyag kéznél legyen otthon!

 

2020. 11. 18. 00:00:00
Tél-álló almák!

Megjöttek a tél-álló almák! Már lehet is elkezdeni feltölteni a téli vitamin készleteket!

   

2020. 11. 17. 00:00:00
Mézek az Ezercsepp méhészettől! Megjöttek a várt mézek az Ezercsepp méhészettől! Akácméz, bodzás méz, repceméz, kamillás méz, hársméz, és a legújabb: a gyömbéres méz. 
2020. 11. 17. 00:00:00
Vargánya gomba!

Idén sok gomba termett de sokunknak nincs ideje kimenni az erdőbe....

Borgulya Gizi szárított gombáival mostantól folyamatosan rendelkezésünkre áll ez az isteni alapanyag!

 

 

2020. 11. 04. 00:00:00
Vecsési savanyúságok!

Némi keresgélés és próbálkozás után új savanyúságosunk van! Nem is kellett volna sokat keresni, hisz Vecsésen van a legjobb savanyúság!

 

2020. 10. 20. 00:00:00
Újra van kiszállítás az ország egész területére!

2020. október 20-tól újra lehet rendelni a Falufood egészséges ételeiből vidékről is! A megrendelt finomságokat a GLS szállítja ki. A vidéki kiszállítás bizonyos kompromisszummal jár: ugyanúgy csütörtök 11 óárig kell leadni a rendelést, amit utána beszerzünk az őstermelőktől, de a csomag csak kedden fog megérkezni a címzetthez. Pozitíum viszont, hogy a kiszállítás pontosabb időpontjáról mindig SMS értesítést kapunk, és, hogy lehet kiszállításkor, kártyával is fizetni.

Kiszállítási díjak: 18.000 Ft fölötti megrendelés esetén ingyenes! Az alatt 1990 Ft a vidékre történő házhozszállítás díja.

 
2020. 08. 04. 12:10:56
Megérkeztek az olivabogyók Görögországból! Megérkezett! Juliék közkedvelt és szuper minőségű szűz oliva olajuk után küldtek nekünk oliva bogyókat is, egyenesen Görögországból! Mit kell tudni róla?
Az olaj és a bogyók is egyenesen a Kyparissia város (Nyugat-Peloponnészosz, Görögország) körüli falvakból érkezik Budapestre – itt vannak Juliék földjei és az a három olajprés is, akikkel együtt dolgoznak.
Érdekesség: a prések közösségi alapon működnek. A gazdák behozzák a leszüretelt bogyókat, a préselésért cserébe pedig otthagyják az olaj bizonyos százalékát. Mindenki ismer mindenkit, az egész teljesen bizalmi alapon megy, ‘mióta világ a világ’  :)
2020. 07. 26. 22:07:34
Itthon is lehet jót és nyereségesen termelni - így kell Ezúttal megint Imrééknél jártunk, Dabason. Imréék jól csinálják. Nem csak a gazdálkodáshoz értenek, de szerintünk az üzlethez is. A legtöbb termelővel ellentétben rengeteg mindent termelnek! Egy nem túl nagy területen. Paprikákat, paradicsomokat, újhagymát, padlizsánt, kaprot, petrezselymet, vörös hagymát, krumplit, uborkát, és még hosszan sorolhatnánk. Amint kiszedik egy kis részről a termést
2020. 07. 14. 11:49:07
Hogyan működik a közösségi mezőgazdaság Amerikában?  A Shared Bounty farm.

Amerikában a 9o-as években kezdett elterjedni a közösség által támogatott mezőgazdaság modellje, vagy ahogyan az amerikaiak nevezik: Community Supported Agriculture, vagyis CSA. Az elsődleges céljuk az volt, hogy lehetőséget adjanak a fogyasztóknak arra, hogy méltányos áron vásárolhassanak helyi, jó minőségű, vegyszermentes, friss, és tápanyagban dús zöldségeket, a helyi gazdák pedig korrekt jövedelemhez jussanak, hogy fenn tudják tartani a gazdaságukat. Amerikában ugyanis egy ideje már dübörgött az ingatlanpiac, és az urbanizáció terjedésével a nehézségekkel küszködő gazdaságok termőföldjei egyre inkább az ipari növekedés és a városi terjeszkedés áldozatául estek. Társadalmi szinten ugyanakkor égető probléma volt az emberek romló egészségi állapota: az elhízás népbetegség lett, és a helytelen táplálkozással összefüggésbe hozható megbetegedések száma drasztikusan növekedett.

A közösség által támogatott mezőgazdasági modell a kistermelők és fogyasztók szoros közösségi együttműködésén alapul, akik együtt vállalják a termelés kockázatát és együtt osztoznak a nyereségen. 

2020. 07. 09. 09:41:46
A paradicsom zöldség vagy gyümölcs?

Hivatalosan zöldség, gyakorlatban leginkább is-is: mindent lehet belőle készíteni, nyersen vagy sütve-főzve, amit csak a gasztronómiai találékonyság valaha zöldségből vagy gyümölcsből kitalált.
Bármennyire is magyaros ételnek tekintjük ma már a paprikával együtt, bizony, a paradicsom is egyike azon terményeknek, amelyeket Európa Amerikától kapott: őshazája Peru, ahol ma is közönséges, majdhogynem gyomnövény.