Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hírek - Blog - Cikkek

2020. 07. 08. 23:25:59
Amit a málnáról feltétlenül tudni kell

Egy maréknyi málnában 25 mg C-vitamin rejtőzik, de van benne sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Gazdag színanyagának köszönheti, hogy oly sok antioxidánst és flavonoidot tartalmaz, valamint gyümölcssavakat, cserzőanyagokat, növényi rostokat és pektint is. 100 gramm málnából 80-85 gramm a víz, így akár éjjel-nappal, bármelyik órában bátran fogyasztható. Értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor. Az ásványok és nyomelemek közül pedig kiemelkedik a kalcium, a kálium, a magnézium és a vastartalma.
Elsőként Kréta szigetén kezdték termeszteni,

 

2020. 07. 08. 18:40:21
Mi az a cukkini, és honnan van?

A cukkini Közép-Amerikából származik, de mára már az egész világon elterjedt. Rokona az uborkának, a dinnyeféléknek és a töknek. Alacsony energiatartalma miatt a fogyókúra során is bátran fogyasztható, a cukkini 95%-a víz, amelynek köszönhetően kiváló hidratáló. Sok B6-, C- és K-vitamin, valamint folát van benne. Ásványi anyagok tekintetében jelentős mennyiségű mangánt és káliumot is tartalmaz. a cukkiniben található fitonutriensek antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságokkal bírnak. Nulla zsírtartalma és magas tápanyagtartalma tökéletes alapanyaggá teszi.
Most érdemes fogyasztani 

2020. 07. 08. 18:14:13
Egyetek őszibarackot, mert az őszibarack jó! Az őszibarack magas ásványi anyag-, és vitamintartalma kitűnő hatással van szervezetünkre. Ez a gyümölcs olyan, mint egy természetes antioxidáns, és a hormonháztartást is karbantartja.
Az őszibarack A és C-vitamin-, kálium- és szeléntartalma igen magas. A benne található kalcium és magnézium aránya is kiemelkedő, ezért kitűnő hatással van a csontok regenerálódására, az ásványi anyagok pedig segítik az izmok képződését. Az őszibarack csökkenti a vérnyomást, és kedvező hatással van többek között a szívre és az érrendszerre is. És nem mellesleg nagyon nagyon finom! 
2020. 06. 21. 18:53:37
Bemutatjuk kedvenc termékeinket!
Nekünk a Falufoodnál kellemes kötelességünk mindent végig kóstolni, kipróbálni, így látjuk, mi az, ami a többi terménynél is jobb, de Ti esetleg még nem ismeritek. Olyanok is vannak köztük, amire alig érkezik megrendelés, mert nem tudjátok, milyen jó. Ez persze természetes, egy étel esetében csak akkor tudja az ember, hogy finom vagy sem, amikor már megkóstolta. Sajnos online ízeket átküldeni nem tudunk, de helyettetek megkóstolni az élelmiszereket azt igen:
 
LILAHAGYMÁS SAJTKRÉM - egyedi recept, egyedi kísérletezgetés alapján Gábor Jánostól. Remekül kenhető adalékanyag mentes, és szerintünk ez a legjobban eltalált sajtkréme a szakembernek, mi magunknak ezt vesszük :) https://www.falufood.hu/sajtkrem-lilahagymas-770
2020. 05. 17. 23:48:15
Fizetés online, bankkártyával. Paypalon, regisztráció nélkül, hogy kell?

Amellett, hogy már kiszállításkor is fizethet bankkártyával, lehetősége van online is fizetni előre, rögtön vásásárláskor. Ez a Paypalon keresztül történik, ami teljes mértékben biztonságos. Bár semmi nem szól az ellen, hogy az ember nyisson egy Paypal felhasználói fiókot, sokan mégis tartózkodnának ettől, és ezért nem szívesen fizetnek Pypal-lal. Pedig gond nélkül fizethetünk ezen a rendszeren keresztül anélkül, hogy be kellene regisztrálnunk hozzájuk! Ez gyors és egyszerű, itt pedig elolvashatja részletesen, hogy kell csinálni!

 

2020. 05. 16. 21:31:35

Jelentős árverseny van a hazai élelmiszer piacon. Jópár multi és több hazai élemiszerlánc is versenyez azért, hogy minél olcsóbban adhassa az élelmiszert. Ennek az árát leginkább a hazai termelők isszák meg, akik nagyon nyomott áron kénytelenek megválni terményeiktől. Nem véletlen, hogy egyre kevesebben akarnak már a falvakban is mezőgazdasággal vagy állattenyésztéssel foglakozni! De vesztesei vagyunk ennek mi, fogyasztók is. A relatíve alacsony árak következménye, hogy ezeket az árakat csak külföldi importtal lehet kigazdálkodni, a hosszú szállítási idő miatt viszont tartósítószerrel és adalék anyagokkal kell telenyomni ezeket a termékeket. De már a termelésük is egészen elszakadt attól, ahogy az eredetileg a természetben vagy hagyományos földművelés során történt. 


A Falufood meg sem próbál részt venni ebben az árversenyben. Terményeink mind hazai kistermelőktől származnak, akik vegyszerek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül kínálják mindig friss és egészséges terményeiket. Cserébe olyan árat kapnak, amiből tisztességesen meg lehet élni a mai világban is. Egyszerre óvjuk saját egészségünket és támogatjuk azokat, akik a legnehezebb munkát végzik. Ez a koncepciónk, mi ebben hiszünk :) 

2020. 05. 09. 20:54:19
Bemutatjuk egyik fiatal termelőnket, Jánost Jászfényszaruról. János hentes, állattenyésztő, és egy igazi fazon. Például: a kertjében szamarak és tyúkok lófrálnak, de azzal egyébként nem foglalkozik; ezek az állatok csak különböző szívességekért cserébe kerültek Jánoshoz (nem mertük megkérdezni, milyen szívességért jár egy szamár). Az is tipikus, hogy nem lehet tőle eljönni valami ajándék nélkül, mindig hozzávág az emberhez egy nagy adag hurkát vagy egy kiló töpörtyűt 
János disznóhússal és báránnyal dolgozik, szívsonkát, tarját, tokaszalonnát, zsírszalonnát, kötözött sonkát, körmöt és kolbászt készít, füstöl és puhít. Disznózsírt is készít, dobozol. Ezek fele megrendelhető a Falufood oldalán is, ráadásul ezen a héten, de csak ezen a héten, minden akciós áron!
2020. 04. 06. 21:53:44
2020.04.06-tól nem lehet vidékről leadni új megrendeléseket, a FaluFood csak Budapesten szállít ki. Ennek oka, hogy a vidéki szállítást futárszolgálat végzi, nem hűtött, hanem sima kisteherautókon, az idő pedig most tavasszal egyszerűen túl meleg ehhez. Sajnos ez a probléma tartós! Öröm az ürömben, hogy a Budapest környéki településekre történő kiszállítást már egy-két héten belül megoldjuk, például a következő településeken: Budaörs, Budakeszi, Budakalász, Fót, Göd, Dunakeszi, Vecsés, Gyál, Maglód, Gyömrő.
A már eddig leadott megrendeléseket még kiszállítjuk.
Megértéseteket köszönjük!
2020. 03. 18. 10:10:35
Mikor szállítjuk ki a megrendelt ételt?

A koronavírus miatt sokan akarnak most online bevásárolni, azonban a kiszállítási idők egyre kitolódnak. A Falufoodnál ez jelenleg a következőképpen néz ki:
- a megrendelt terményeket csütörtök délután és péntek délelőtt vesszük meg. 
- kiszállítás mindig pénteken délután vagy este történik - Budapesten!
- akinek nem jó a péntek, annak szombaton is ki tudjuk vinni.
- a Budapesten kívüli megrendeléseknél a GLS futárszolgálatot használjuk, ebben az esetben az étel csak kedden érkezik meg!

2019. 11. 27. 23:31:39
Aki igényes, az idényes

Miért jó azt enni, ami épp szezonálisan terem?

Szeretjük az elérhetőt, az azonnalit, az egy helyen, egy időben, gyorsan letudhatót, igaz? Ezért töltjük a hipermarketben a fél szombat délelőttöt, ahol szerencsére van zöldség is, gyümölcs is, egzotikus-nemzetközi mindenféle is. (Ez utóbbival lehet a legkevésbé mellélőni, egyébként, hiszen úgysem tudjuk milyen ízűnek kellene lennie, de legalább marha drága, ezért biztos jó is.)

Miért kellene tehát idény-zöldségeket, és gyümölcsöket fogyasztani? Nem is értjük a kérdést.

Pedig a válasz egészen egyszerű: