Juliék Görögországból
Juliék az év egyik felét Magyarországon, a másik felét viszont Görögországban töltik. De nem csak a tengerbe lógatják lábukat. Görögországban maguk termelik, maguk szüretelik és végül dobozolják az oliva olajat. Sőt, még a préselést is helyben, a faluban végzik. Az olajat kizárólag kis fogyasztóhoz juttatják el, a lehető leginkább környezetkímélőbb módon.
Juliék tehát egy hagyományos, családi vállalkozás, ennek keretében készítik a tiszta, hideg sajtolású, extraszűz, szűretlen olívaolajat a Peloponnészoszon található Messzinia tartományban.
Ez a családi gazdálkodásból származó oliva olaj koroneiki típusú bogyókból hidegen préselt, szűretlen, vegyítetlen, különlegesen sűrű, karakteres ízű és a szüret utáni hónapokban gyönyörű zöldes színű. Pár kulcs információ az olajról alább:
Ez a családi gazdálkodásból származó oliva olaj koroneiki típusú bogyókból hidegen préselt, szűretlen, vegyítetlen, különlegesen sűrű, karakteres ízű és a szüret utáni hónapokban gyönyörű zöldes színű. Pár kulcs információ az olajról alább.
AKCIÓ: most jóval olcsóbban adjuk, viszont nem a képen látható, szép üveges-címkézett kiszerelésben. Egyszerűbb, címke nélküli fél literes üvegbe töltjük az olíva olajat, ahogy a második képen látható - ezért ilyen olcsó. Kérheted az eredeti szép üvegben is a normál áron - ha ajándékba adod, mindenképp ezt a lehetőséget válaszd!
Mennyiség: | 350g (210g) |
Ezt az olivabogyót ugyanaz a félig magyar család szüreteli és készíti el, mint a Falufood közkedvelt oliva olaját! Kíváncsi vagy, milyen bogyóból készül ennyire finom olaj? Most megkóstolhatod!
Tavaly szüretből származik, ami természetes, hiszen a jó oliva bogyó 4-5 hónapot érik a sós lében. Fontos tudni, hogy a bolti oliva olajat esetenként különböző anyagokkal ízesítik. Ez nem ilyen, teljesen természetes módon van eltéve, ezért az íze nem édes, hanem kesernyés. Magozatlan ez az olivabogyó, de a mag azonnal elválik a bogyó húsától.