Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Egészséges méz - Simai méhészet Kisújszállás

A méz kiváló csemege és alapanyag. Már az egyiptomiak és a sumérok is hódoltak pozítiv élettani és gyógyitó hatása elött. A méz természetes antibiotikum , ezért remekül használható makacs torok vagy orr fertőzésekre is. Jobb édesitőszer mint a sima kristálycukor mivel gyümölcscukorból és szőlőcukorból áll amelyek jóval könyebben felszívódnak a szervezetben. Szintén több tízezer évre visszanyuló kollektív tapasztalat ,hogy remek hatása van a férfi potenciára is. :)

Néhány évvel ezelőtt, egy akkor újdonsült barátom vitt ki a saját méhészetébe. Amikor felnyitottunk egy kaptárt, azonnal megcsapott a propolisz illata, és a méhek zsongása egy addig ismeretlen, megnyugtató érzést varázsolt elő belőlem. Ezután többször is kimentem vele a méhesbe, hogy segítsek neki, és szép lassan én is megbogarasodtam.

A következő év tavaszán 30 méhcsaládot vásároltam, hogy én is részese lehessek eme pici lények csodálatos világának.  Idő közben megszereztem a méhész szakképesítést, és egy nagy múlttal rendelkező mentor mellett mélyítettem az addig megszerzett tudásomat.

Mindennél fontosabb számomra a méhek egészsége, amit úgy próbálok megőrizni, hogy a méhészetemben nem használok vegyszereket, ezáltal a lehető legtermészetesebb és legtisztább méhészeti termékek előállítására törekszem. Nálunk nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

                                                                                       Simai Krisztián, méhész

                                         

Rendezés: