Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

Rólunk

Manapság egyre jobban előtérbe kerül, hogy az elfogyasztott élelmiszer mennyire kihat az egészségünkre. Autizmus, epilepszia, akut emésztési problémák, immunbetegségek válhatnak súlyosabbá a nem megfelelő tápanyagoktól, vagy éppen érhetünk el jelentős gyógyulást, az adott problémára legjobb zöldség vagy gyümölcs elfogyasztásával. Meglepődtem ,amikor felfedeztem, hogy ezek a gyógyhatású ételek gyakran nem kaphatók kereskedelmi forgalomban. Esetenként olyan zöldségféle sem, amely őshonos Magyarországon! A tartásuk nem olyan gazdaságos, mint  az évszázadokon át nemesített társaiké, így vagy termeszt magának az ember a kertben, vagy nem tud hozzájutni. Elhatároztam, hogy ezen megpróbálok változtatni.

Persze, nem csak a ritkaságokról szól a Falufood: egyszerűen jó egészségesen és finomat enni. Még ha külföldről származó növény- vagy gyümölcs fajta is az, amit fogyasztunk, akkor sem ugyanolyan az íze a közelben, Magyarországon megtermett ételnek, mint amit több száz vagy ezer kilométerről hoznak. Az itteni éghajlat, az itteni víz, a talaj, a víz, a benne az ásványi anyagok sajátosságai teszik egyedivé egy adott térség ételeinek ízét. Nekünk, akik itt nőttünk fel, ez a legfinomabb.

Marcell, a Falufood szervezője

 

Mi szeretjük a friss, izletes, jó minőségü őstermelői zöldséget és gyümölcsöt!   Mi szeretjük a piaci néniket és bácsikat akik szombaton féltőn rakosgatják a hajnalban leszedett zőldhagymát, uborkát, akik tudják, milyen krumplit adjon a gombóchoz vagy a püréhez.  Mi szeretjük az újgenerációs fiatal őstermelőket is, akiknek a génjeiben van a föld szeretete,de már a mai modern egészségközpontú igényeknek megfelelően gazdálkodnak.

Az igazi őstermelő saját földjében ülteti el a magot, és végig kíséri, ápolja a növényeit a betakaritásig, majd a piacig. Tudja a tárolás, vermelés, tartósítás csinját-binját, hogy a zöldség vagy az alma tavaszig ehető legyen. Tiszta, egészséges, igazi "táplálékot" állít elő. A piacon ismerik, megbecsülik , a vevők a nevén szólítják, és minden hétvégén sorban állnak a pult elött. Ilyen válogatott, hiteles őstermelői árut kínálunk nektek, hétvégi korán kelés, tolongás és sorban állás helyett.... előrendeléssel, házhozszállitással !!! Mindent frissen szállítunk, a tojást is a tyúk alól szedjük ki  J

Judit, a Falufood zöldség- és gyümölcs-szakértője